در ترکیه نیز همانند ایران شرکتهای متفاوتی وجود دارد. در ترکیه ۵ شرکت مختلف وجود دارد که هر کدام کارها و وظایف متفاوتی دارند. اگر شما قصد ثبت شرکت دارویی یا شرکت مجازی در ترکیه را دارید، باید بدانید که هرکدام از این شرکتها در دسته بندی و مراحل متفاوتی قرار میگیرند. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله در مورد ۵ نوع شرکت مختلف ترکیه توضیحاتی را ارائه دهیم.
شرکت لیمیتد
این شرکت به مسئولیتهای محدود، معروف است. شرکت های لیمیتد بخش زیادی از شرکتهای کشور ترکیه که حدود ۸۲ درصد شرکت ها هستند را شامل میشود. ثبت شرکت های لیمیتد بسیار آسان بوده و با وجود یک سهام دار امکان پذیر میباشد. حداکثر تعداد سهامدار برای شرکتهای لیمیتد ۵۰ نفر است.
برای ثبت شرکتهای لیمیتد، کم ترین سرمایه مورد نیاز ۱۰۰۰۰ لیر است که شما امکان واریز این سرمایه را ۲۴ ماه پس از احداث شرکت دارید. سهامدارهای این نوع از شرکتها به اندازه میزان سرمایه گذاری خود، مسئولیت بدهی های این شرکت را دارند.
برای خواندن مطالب درمورد سرمایه گذاری در ترکیه میتوانید:
شرکتهای سهامی
نوع دیگری از شرکتهای رایج در ترکیه، شرکتهای سهامی میباشند. این شرکت ها ۱۳ درصد از انواع شرکت های ترکیه را شامل میشوند. هدف از احداث شرکت های سهامی یا آنونیم دستیابی به اهداف بزرگ اقتصادی است. شرکت های سهامی امکان عرضه سهم خود به مردم و ورود به بازار بورس ترکیه را دارند. حداقل سرمایه برای ثبت شرکت های سهامی ۵۰۰۰۰ است.
شرکتهای محدود
سهم این نوع شرکتها بسیار کم و در حدود ۱ درصد از کل شرکتهای مرسوم در ترکیه است. برای شرکت های محدود، حداقل به وجود ۲ نفر احتیاج است. این دو نفر شریک یکدیگر بوده که یکی از آنها دارای مسئولیت نامحدود و دیگری با مسئولیت های محدود تنها در حیطه های تعیین شده اجازه فعالیت دارد.
شرکتهای تعاونی
این شرکت ها نیز جزو شرکتهای مرسوم در این کشور با سهم ۴ درصد از کل شرکت ها هستند. هدف از احداث شرکت های تعاونی مشارکت بوده و برای ثبت این شرکت ها حداقل ۷ عضو لازم است.
شرکت های جمعی
برای ثبت این شرکت ها نیز همانند شرکت های محدود حداقل به دو نفر احتیاج است. در شرکتهای جمعی هر کدام از طرفین میتوانند شرکت را به صورت مستقل اداره کنند. از مزایای این شرکت ها میتوان به عدم نیاز به حداقل سرمایه اشاره کرد. شرکت های خصوصی با
مسئولیت های محدود از جمله شرکتهای محبوب برای توابع کشورهای دیگر می باشند. شما میتوانید نسبت به ثبت شرکت پیمانکاری در ترکیه یا حتی ثبت شرکت واردات و صادرات در ترکیه اقدام کنید.
معایب ثبت شرکت در ترکیه
همانطور که میدانید هر چیزی علاوه بر مزایا با معایبی نیز همراه است. تاکنون در مورد مزایای ثبت شرکت در ترکیه، مطالبی را بیان کردیم. اکنون میخواهیم در مورد معایب ثبت شرکت در این کشور به نکاتی بپردازیم. یکی از مهم ترین معایب ایجاد کسب و کار در این کشور فساد اداری بالاست.
همچنین همانطور که گفته شد باید از شهروندان این کشور در کسب و کار خود استفاده کنید و این اقدام با مشکلاتی همچون زبان ترکی همراه است. اگر به زبان ترکی تسلط ندارید باید از یک مترجم نیز در مجموعه خود استفاده کنید. همچنین دقت کنید. حتما از یک وکیل برای قرارداد هایتان استفاده کنید. از دیگر معایب ثبت شرکت در این کشور، هزینه های بالای احداث کسب و کار است.
از آنجایی که ترکیه در FATF رنکینگ مناسبی ندارد، احداث کسب و کار در این کشور ریسک بالایی دارد.
برای خواندن مطالب درمورد بهترین مناطق استانبول برای خرید ملک میتوانید:
ثبت شرکت در ترکیه برای اتباع خارجی
ثبت شرکت در ترکیه برای ایرانیان و سایر اتباع خارجی شرایطی دارد. شما با طی کردن مراحل قانونی، اجازه کار و ثبت شرکت در ترکیه را خواهید داشت. بدون ثبت شرکت اجازه هیچ گونه فعالیتی حتی احداث رستوران، سوپر مارکت و … را نخواهید داشت. به همین دلیل اگر از آن دسته کسانی هستید که قصد راه اندازی کسب و کار در این کشور را دارید؛
باید با کمک مشاوران و موسسات این حوزه اقدام به ثبت شرکت در ترکیه نمایید. با ثبت شرکت تجاری در ترکیه و هرگونه شرکت دیگری در این کشور به راحتی امکان تجارت با کشورهای دیگر برایتان فراهم میشود و از این طریق امکان توسعه کسب و کار و دریافت اقامت این کشور را نیز خواهید داشت. اگر کسب و کاری فعال در این کشور راهاندازی کنید، در برخی موارد میتوانید پاسپورت ترکیه را دریافت کنید.
ثبت شرکت در مناطق اروپایی ترکیه
هر شرکت بازرگانی در صورت اخذ مجوزهای مربوطه میتواند در هر منطقهای اقامت داشته باشد. شما میتوانید به راحتی با افتتاح حساب بانکی اقدام به راهاندازی کسب و کار در مناطق اروپایی ترکیه کنید. البته توجه داشته باشید که هزینههای اجاره و نگهداری در منطقه اروپایی ترکیه نسبت به مناطق آسیایی بیشتر است. شما در این منطقه با استخدام دو کارمند و بیمه کردن کارمندان، از مزایای ثبت شرکت در این منطقه بهرهمند میشوید. قوانین ثبت شرکت در مناطق اروپایی و آسیایی ترکیه تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.
هزینه های ثبت شرکت در ترکیه
هزینه های ثبت شرکت در این کشور متفاوت است و به نوع شرکت مد نظر شما بستگی دارد. ثبت شرکت در این کشور هزینهای معادل ۷۰۰ تا ۸۰۰ دلار دارد. اگر قصد راهاندازی شرکت از صفر تا صد را داشته باشید، مبلغ مورد نیاز برای این کار ۴۰۰۰ دلار میباشد. البته علاوه بر هزینه های گفته شده، به هزینه های اجاره شرکت، نگهداری آن و ثبت برند نیز باید توجه داشته باشید. در ادامه به این هزینه های جانبی خواهیم پرداخت.
برای خواندن مطالب درمورد مهاجرت به ترکیه میتوانید:
هزینه اجاره شرکت در ترکیه
هزینه اجاره شرکت در این کشور، در هر منطقهای متفاوت می باشد. به طور میانگین هزینه اجاره شرکت در ترکیه از ۱۰۰۰ لیر شروع میشود. یکی از مزایای ثبت شرکت در ترکیه عدم لزوم به اجاره واحد تجاری است. همچنین شما امکان احداث و ثبت شرکت شخصی یا تولیدی در واحدهای مسکونی در ترکیه را دارید.
هزینه نگهداری از دفتر کار
علاوه بر هزینه های گفته شده، برای فعال نگه داشتن شرکت نیز باید هزینه هایی پرداخت شود. یکی از هزینه های نگهداری شرکت، مربوط به استخدام حسابدار است. حقوق یک حسابدار برای این امر حدود ۴۰۰ تا ۱۰۰۰ لیر در ماه است.
از دیگر هزینه های نگهداری شرکت، پرداخت هزینه اجاره دفتر کار میباشد. برای اجاره دفتر کار در این کشور به طور میانگین باید ۳۰۰ تا چند هزار دلار پرداخت کنید.
شما باید هر سه ماه یک بار ۲۳ درصد مالیات نیز به اجاره ماهانه دفتر کار خود اضافه کنید. هزینه های جانبی مانند هزینه آب، برق، اینترنت و تلفن نیز که حدود ۴۵۰ لیر است، جزو هزینه های نگهداری شرکت محسوب میشوند. دفاتر رسمی و دارایی برای پلمپ سالانه ۵۰۰ لیر هزینه دارد. به همه شرکت های ثبت شده در این کشور ۲۰ درصد درآمد خالص، مالیات بر درآمد صورت میگیرد.
هزینه ثبت برند
در ابتدای کار شما باید فرم ثبت برند را در داخل یا خارج از کشور پر کنید.
هزینه ثبت برند ثابت نبوده و به خدمات یا محصولات ارائه شده توسط شرکت بستگی دارد. به طور میانگین هزینه ثبت برند در کشور ترکیه ۱۴۳ دلار است. این مبلغ متغیر است و هزینه هایی مانند ترجمه فرم درخواست ثبت برند نیز بر هزینه ابتدایی افزوده میشود. ثبت برند هر ۱۰ سال یکبار نیازمند تمدید است و پس از گذشت ۱۰ سال باید هزینه های مربوطه به این کار را پرداخت کنید.